Noutati
Performanţă în gestiunea stocurilor la FrieslandCampina

Depozitul FrieslandCampina din Târgu-Mureş beneficiază de o soluţie performantă de gestiune și management a stocurilor. Aceasta permite derularea eficientă a activităţii în concordanță cu legislația în vigoare, politica companiei mamă și cerințele partenerilor. Implementată de APTUS Software, soluția a dus la automatizarea tuturor operațiunilor din depozit.

Compania olandeză FrieslandCampina, al treilea mare producător de lactate din lume, a intrat pe piaţa românească în 2001. În portofoliul său de produse se numără mărci cunoscute precum Campina, Milli, Oke!, Napoca, Napolact, Pilos. Depozitul Friesland Campina din Târgu-Mureş are o suprafaţă relativ mică, de 1.400 mp , fără spaţiu de aşteptare. Activitatea constă în recepţii masive de marfă direct din secţia de producţie, distribuirea a câteva sute de produse cu termene scurte de expirare, gestionarea a 500 de comenzi săptămânal, respectiv pregătirea şi livrarea a câteva zeci de mii de linii de comandă. Aceste operaţiuni se efectuau manual.

După o analiză temeinică de peste un an a soluțiilor existente pe piață, FrieslandCampina a ales in 2013 oferta APTUS Software. Soluţia are la bază modulul WareHouse Expert de la Made4Net şi tehnologia Pick-By-Voice. Noua soluție a condus la automatizarea tuturor operațiunilor din depozit: recepție, depozitare, realimentare, colectare, descărcare și încărcare. Procesele au devenit mult mai eficiente, ușor și rapid de realizat. În plus, acestea au fost construite pe bază seturi de reguli ce pot fi actualizate în timp real, în funcție de necesitățile companiei.

Concomitent s-a asigurat trasabilitatea mărfurilor de către sistem și, cel mai important, pregătirea comenzilor pe baza metodei de livrare FEFO. Sistemul are implementat un set de reguli pentru termenul de expirare cu luarea în considerare a duratei de viață la raft agreată pe fiecare canal de distribuție.

Activitatea se desfăşoară într-un mediu cu temperatură controlată, personalul depozitului folosind mănuși pentru a se proteja de frig. Tehnologia Pick-By-Voice elimină necesitatea terminalelor mobile care ar fi fost greu de utilizat în astfel de condiții. Colectarea produselor se face pe bază de comenzi vocale în limba română.

Automatizarea sistemului a dus la reducerea semnificativă a erorilor de colectare și implicit a numărului de reclamații ale clienților. Serviciile de consultanță, suport și mentenanță oferite de APTUS Software au asigurat funcționarea sistemului de management al depozitului la cele mai înalte standarde.

"Specificul activității centrului de la Târgu-Mureș implică o viteză de rotație foarte mare a mărfurilor cu termene scurte de expirare. Zilnic se rulează un stoc echivalent cu întreaga capacitate a depozitului. Cu soluția de WMS implementată de APTUS Software problema expirării produselor a fost eliminată prin implementarea automată a metodei de livrare FEFO.Oszkar Bara, CTO APTUS Software

Clienti